Wednesday, 25 May 2011

Jika dia menjadi milikku


awak,
saya still lagi ingat..time 2 TM buat  promosi streamyx kat kampus kite...
saya cakap saya nak daftar n awak pom cakap nak tukar plan internet 2 ke plan student...

Tp time 2 saya sorang2 je..xde teman nak p sana..awak ckp,awak nk teman saya...
n then saya cakap "okey awak"..nt saya tunggu awak kat PI(pusat islam)..time 2 kite same2 duk ostel kat kampus..

lame taw saya tunggu awak..time 2 saya xkenal lagi awak..saya juz penah tengok gambar awak je..
awak nak taw x??sebelom awak muncul depan saya,saya jadi xkeruan je..berdebar sangat2,,saya sendiri pom xtaw pe yg berlaku kat diri saya time 2...

last2 awak muncul jgk...dari jauh saya tengok awak senyum..manis sangat senyuman awak 2..
awak taw x, itu lah 1st saya tengok awak depan2..malu pom ade..

saya still lagi ingat,time 2 saya da clash ngn boyfwen saya..saya da xde sape2 da ase..tp awak la pujuk saya,bagi saya semangat balik..awak la segala2 nya bagi saya..time susah senang,awak still de disisi saya...
thanks awak..coz ambik berat sal saya...

awak,saya still lagi ingat masuk sem 2 awak da xduk ostel da..awak ari2 mesej kat saya..xkire waktu..morning,afternoon,evening,nite sume awak wish kat saya...saya suke sangat2 taw...walaupom kite xde declare pe2,tp awak layan saya macam saya nie gf awak..awak buat saya betol2 ase bahagia..sakit demam saya,sume awak ambik berat...

awak,awak nak taw x??tanpa saya sedar,saya da mula jatuh hati kat awak..bagi saya,awak la segala2 nya..
saya taw awak da putus ngn gf awk n itu bermakne peluang saya nak dekat ngn awak sangat cerah..tp saya malu nak cakap kat awak saya suke awak...

awak,saya still lagi ingat..time 2 awak ajak saya webcam same2..saya heppy sangat2..tp ngah kite webcam 2 saya tengok awak cakap fon ngn sesorang...awak taw x saya cemburu sangat..
saya tye awak.."sape col awak??" awak ckp ex awak col..saya tye lagi dye nak ape lagi ngan awak?? awak cakap ex awak ajak sambung kapel semula..ajak berbaek semula...
Ya ALLAH...cemburunye saya time 2...ase nak nanges pom ade..tp saya xtunjuk sume 2 depan awak..saya takot awak perasaan air mata saya jatuh...

saya ingat lagi awak..time 2 kite gaduh sket..n awak nak pujuk saya..awak ajak saya p kua mandi2 kat air terjun chemerong kat dungun 2 je...tp bukan kite berdua je..kite kuar ramai2..ngn member awak,member saya....saya hepy sangat2..1st awak ajak saya kua taw x???wlaupon rmai2..hehe..ari 2 kite da cam pasangan kapel je..lau org len tengok mesti dyeorg cemburu ngn kite...time 2 kite same main air...tp ntah cmne ade habuk daun masuk kat dalam mata saya..pedih sangat mata saya time 2 awak...sy tengok awak risau sangat kat saya..xsenang duduk awak...bile pikir balik lucu pom ada..

awk tolong saya..awak tiup mata saya nak bagi habuk 2 kuar..n tanpa saya sedar,saya pndang mate awk...2, 3 saat..seolah2..semua benda d sekeliling berhenti seketika..saya pndang mata awak tanpa berkelip pon..n lam ati saya membuak2 mahu memberitahu..saya cintakan awak.....

tp betol la orang cakap..bahagia kite ase sekejap je..
lepas je dari 2,awak makin lame makin sibuk..xde mase dah tuk saya..awak da berubah..awak bukan yg saya kenal dulu...

awak taw x??saya dapat cite awak nak ushar pompuan dalam kelas awak..tiap2 malam awak p umah pompuan 2..sampai kol 3,4 pagi baru awak blik umah..awak buat pe kat sana awak??kenapa awak da jarang mesej saya??awak taw x,saya tol2 sedeh awak buat cm 2 kat saya..lepas saya dengar sume nie makin bertambah sedeh saya...tiap kali saya mesej awak cakap awak busy..busy nk ciapkan report projek akhir...saya paham awak busy ngn keje awak..tp kenapa kol 12 tengah malam baru nak buat sume 2??xde mase len ke??

awak memang da bnyak berubah..saya sayang awak..awak taw x??
saya ingat lagi saya penah luahkan perasaan kat awak..tp awak anggap sume 2 cm xde pe2 pom..org cakap masuk telinga kanan keluar telinga kiri...saya malu awak..xpenah lagi saya luah perasaan cm 2 kat laki..awk la org pertama saya wt cm 2..awak taw x,da lame saya tunggu awak ajak saya kapel..tp xde pom sume 2..awak juz anggap saya nie kawan baek awak je..

awak ingat x time saya down sangat2 cz kawan baek saya wat jahat kat saya..time 2 saya ase teruk sangat..sampai terpikir nak berenti belajar..tp awak bagi saya semangat lagi..saya dengar cakap awak..awk buat saya ase tenang sangat2..

awak ingat x coklat yang awak bagi kat saya??sampai sekarang saya still simpan bekas coklat 2..last pemberian dari awak..huhuhu..awak taw saya nie hantu coklat kan..coz 2 bagi coklat..betol x??

Nie la coklat last awak hadiah kat saya..

saya still lagi jaga kenangan kita..walaupom awak da bnyak kali wat saya menangis,tp saya xpenah menyesal kenal ngn awak..bagi saya, awak la kawan dunia akhirat saya..saya taw,saya nie bukan pompuan impian awak...tp saya nak awak taw saya betol2 sayang awak....saya nak awak jadi pasangan saya....

saya taw kite da xmacam dulu da...myb da xde harapan da nak baek2 selepas pe yg berlaku kat kite berdua..
Tp andai kata awak jadi milik saya,jodoh saya...saya xkan segan silu terima awak lagi..saya akan buat awak bahagia seumur hidup awak..itu janji saya kat awak...

Dila nak tag luahan hati nie kat Adibah mazlan dan jugak Abe Long Mohamad

2 lagi kawan dila.......
&
olen shaharizan

P/s: walaupom xsehebat cm blogger yg len tp nie la kisah dila..dila nak share kat sume org n nie la jgk 1st contest yg dila join yang di anjur oleh Adibah mazlan & Abe Long Mohamad 



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

10 Budak Baik:

-i N G s h a h z- said...

nice story...
sayu lak rase..
cam pernah rase sume tu..

Dieyla dila said...

iNGshahz:thanks..dila create pom dri pengalaman dila penah lalui..wlaupom pahit nk terima p terpaksa jgk trima...

humirako said...

sedey lah citer ni....nice story

Dieyla dila said...

@humirako:thanks

mimie_nadiah said...

nice story dilla.... i love it... =)

Dieyla dila said...

@mimie nadiah::thanks...huhuhu

♥ adibah mazlan ♥ said...

SAYA SEDANG BUAT PENELITIAN TENTANG KONTEZ AWAK PADA PUKUL 3:05AM 1JUNE2011
SEMOGA BERJAYA

Dieyla dila said...

@Adibah mazlan::thanks..dila arap berjaya

mien eaststar said...

good story about love story ! ehehhehe !

Dieyla dila said...

@mien eaststar::mien bce..aaaa..malunyer kat mien