Sunday, 29 May 2011

Frustnyer...


salam sumer...
dila xtw nk tulis pe sbnarnyer nie...dila tol2 frust sgt2...ase kosong terus idup...
dila ase cm aty dila xde lam diri dila skrng nie..xt nk kte cmne....cm2 perasaan skrg nie dila ase..ase nk nges..nk jerik kuat...nk ketawa kuat..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!...bencinyer...knp dila xleh buat betol2 td??

kesian kat umi..tunggu je td..ingt dpt berita bek..tp x..sume hancur cz dila xbuat elok2...mintak maaf sgt2 umi cz da kecawakan umi td....org len,kwn2 dila sume leh buat..knp dila xleh??dila nie teruk sgt ke sampai xlepas sume 2???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sory..budak kecik da pnyer perasaan skarang...budak kecik rase teruk sgt2 ary nie...dah cm putus cinta je ase..... :-(



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Wednesday, 25 May 2011

Jika dia menjadi milikku


awak,
saya still lagi ingat..time 2 TM buat  promosi streamyx kat kampus kite...
saya cakap saya nak daftar n awak pom cakap nak tukar plan internet 2 ke plan student...

Tp time 2 saya sorang2 je..xde teman nak p sana..awak ckp,awak nk teman saya...
n then saya cakap "okey awak"..nt saya tunggu awak kat PI(pusat islam)..time 2 kite same2 duk ostel kat kampus..

lame taw saya tunggu awak..time 2 saya xkenal lagi awak..saya juz penah tengok gambar awak je..
awak nak taw x??sebelom awak muncul depan saya,saya jadi xkeruan je..berdebar sangat2,,saya sendiri pom xtaw pe yg berlaku kat diri saya time 2...

last2 awak muncul jgk...dari jauh saya tengok awak senyum..manis sangat senyuman awak 2..
awak taw x, itu lah 1st saya tengok awak depan2..malu pom ade..

saya still lagi ingat,time 2 saya da clash ngn boyfwen saya..saya da xde sape2 da ase..tp awak la pujuk saya,bagi saya semangat balik..awak la segala2 nya bagi saya..time susah senang,awak still de disisi saya...
thanks awak..coz ambik berat sal saya...

awak,saya still lagi ingat masuk sem 2 awak da xduk ostel da..awak ari2 mesej kat saya..xkire waktu..morning,afternoon,evening,nite sume awak wish kat saya...saya suke sangat2 taw...walaupom kite xde declare pe2,tp awak layan saya macam saya nie gf awak..awak buat saya betol2 ase bahagia..sakit demam saya,sume awak ambik berat...

awak,awak nak taw x??tanpa saya sedar,saya da mula jatuh hati kat awak..bagi saya,awak la segala2 nya..
saya taw awak da putus ngn gf awk n itu bermakne peluang saya nak dekat ngn awak sangat cerah..tp saya malu nak cakap kat awak saya suke awak...

awak,saya still lagi ingat..time 2 awak ajak saya webcam same2..saya heppy sangat2..tp ngah kite webcam 2 saya tengok awak cakap fon ngn sesorang...awak taw x saya cemburu sangat..
saya tye awak.."sape col awak??" awak ckp ex awak col..saya tye lagi dye nak ape lagi ngan awak?? awak cakap ex awak ajak sambung kapel semula..ajak berbaek semula...
Ya ALLAH...cemburunye saya time 2...ase nak nanges pom ade..tp saya xtunjuk sume 2 depan awak..saya takot awak perasaan air mata saya jatuh...

saya ingat lagi awak..time 2 kite gaduh sket..n awak nak pujuk saya..awak ajak saya p kua mandi2 kat air terjun chemerong kat dungun 2 je...tp bukan kite berdua je..kite kuar ramai2..ngn member awak,member saya....saya hepy sangat2..1st awak ajak saya kua taw x???wlaupon rmai2..hehe..ari 2 kite da cam pasangan kapel je..lau org len tengok mesti dyeorg cemburu ngn kite...time 2 kite same main air...tp ntah cmne ade habuk daun masuk kat dalam mata saya..pedih sangat mata saya time 2 awak...sy tengok awak risau sangat kat saya..xsenang duduk awak...bile pikir balik lucu pom ada..

awk tolong saya..awak tiup mata saya nak bagi habuk 2 kuar..n tanpa saya sedar,saya pndang mate awk...2, 3 saat..seolah2..semua benda d sekeliling berhenti seketika..saya pndang mata awak tanpa berkelip pon..n lam ati saya membuak2 mahu memberitahu..saya cintakan awak.....

tp betol la orang cakap..bahagia kite ase sekejap je..
lepas je dari 2,awak makin lame makin sibuk..xde mase dah tuk saya..awak da berubah..awak bukan yg saya kenal dulu...

awak taw x??saya dapat cite awak nak ushar pompuan dalam kelas awak..tiap2 malam awak p umah pompuan 2..sampai kol 3,4 pagi baru awak blik umah..awak buat pe kat sana awak??kenapa awak da jarang mesej saya??awak taw x,saya tol2 sedeh awak buat cm 2 kat saya..lepas saya dengar sume nie makin bertambah sedeh saya...tiap kali saya mesej awak cakap awak busy..busy nk ciapkan report projek akhir...saya paham awak busy ngn keje awak..tp kenapa kol 12 tengah malam baru nak buat sume 2??xde mase len ke??

awak memang da bnyak berubah..saya sayang awak..awak taw x??
saya ingat lagi saya penah luahkan perasaan kat awak..tp awak anggap sume 2 cm xde pe2 pom..org cakap masuk telinga kanan keluar telinga kiri...saya malu awak..xpenah lagi saya luah perasaan cm 2 kat laki..awk la org pertama saya wt cm 2..awak taw x,da lame saya tunggu awak ajak saya kapel..tp xde pom sume 2..awak juz anggap saya nie kawan baek awak je..

awak ingat x time saya down sangat2 cz kawan baek saya wat jahat kat saya..time 2 saya ase teruk sangat..sampai terpikir nak berenti belajar..tp awak bagi saya semangat lagi..saya dengar cakap awak..awk buat saya ase tenang sangat2..

awak ingat x coklat yang awak bagi kat saya??sampai sekarang saya still simpan bekas coklat 2..last pemberian dari awak..huhuhu..awak taw saya nie hantu coklat kan..coz 2 bagi coklat..betol x??

Nie la coklat last awak hadiah kat saya..

saya still lagi jaga kenangan kita..walaupom awak da bnyak kali wat saya menangis,tp saya xpenah menyesal kenal ngn awak..bagi saya, awak la kawan dunia akhirat saya..saya taw,saya nie bukan pompuan impian awak...tp saya nak awak taw saya betol2 sayang awak....saya nak awak jadi pasangan saya....

saya taw kite da xmacam dulu da...myb da xde harapan da nak baek2 selepas pe yg berlaku kat kite berdua..
Tp andai kata awak jadi milik saya,jodoh saya...saya xkan segan silu terima awak lagi..saya akan buat awak bahagia seumur hidup awak..itu janji saya kat awak...

Dila nak tag luahan hati nie kat Adibah mazlan dan jugak Abe Long Mohamad

2 lagi kawan dila.......
&
olen shaharizan

P/s: walaupom xsehebat cm blogger yg len tp nie la kisah dila..dila nak share kat sume org n nie la jgk 1st contest yg dila join yang di anjur oleh Adibah mazlan & Abe Long Mohamad 



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Monday, 23 May 2011

Hidupku bermula disini || part 2

salam sumer...haiii....
okey...dila juz nk samabung balik kisah idup dila sendiri Hidupku bermula disini part1...

okey..mase dila jalani latihan khidmat negara 2,cm2 berlaku kat idup dila..bermula dengan dunia diserang H1N1..ph2 ngn kem terpakse ditutup wt sementara waktu la..disebabkan kat sane dila jupe kwn2 ramai,yg xbest tukar jd best bg dila...dila syukur sgt2 dpt knl dyeorg sumer...dyeorg mmg baek sgt kat dila...

Tp bhagia juz sekejap je dila ase..dila dikejutkan ngn berita paling menyedihkan dalam idup dila..satu-satunye adik lelaki dila de terlibat kemalangan...dila dapat cite dri umi dila sendiri,time 2 arwah nk p sekolah pagi..arwah pegi sekolah ngn 3org kawan dye..lepas beli nasi lemak kat seberang jalan 2,arwah nk melintas..arwah pskolah nek basikal je...kwn2 dye sumer selamat melintasi jalan 2..p da ketentuan ilahi,arwah dilanggar oleh seorg cikgu skolah ngn kete honda city...

kemudian,lepas umi dpt berita,umi terus pegi tergesa2 melihat anak bongsu dye terlantar atas jalan..time 2 polis da tutup arwah ngn kaen ..dila xtw la nk ckp cmne keadaan umi time 2..umi juz pangku anak dye n tahu anak dye still bernyawa lagi..xsampai 5 minit,umi still ase arwah brnyawa n terus dibawa kat hospital sultanah nur zahirah kuala terengaanu.....

Nie la hospital yg menempatkan arwah adek dila (gambar mntak dri cik google)


Tp time 2 dila dpt berita 2 lambat cz kat kem tepon sume dyeorang ambik..xbg men fon kat c2...ngah dila hepy riadah petang 2 dila terdengar name dila disebut suh p pejabat kem..dila still binggung2..xtw ape2..xtw sape mai nk jupe dila..cz setahu dila, dila duk kat sana xde org mai jenguk dila pom melainkan de cuti n bru dyeorg datang mik dila....

sampai di pejabat,dila tgk k.long dila duk nges2..n ckp adek dila de kat hospital dalam keadaan koma..

k.long: Dila,iman excident mg tw x??ye koma skrang..
Aku: tipu la hajar(k.long)..xkan la leh koma...(still ag xpercaya)
k.long:weh..aku tipu k..betol la weh..cepat la p kemas barang..kite nk balik nie...
Aku: ....................(xterkate pe2 pom..terus p blik dorm n kemas barang)

[ble da dapat blik henset] 

Msg(kema kwn dila):dila..adik mg meninggal doh ke???
dalam aty dila time 2 sedeh sgt2..adik dila koma je knp dyeorg ckp da meninggal??adek dila xmeninggal ag !!



sampai hospital,dila trus p wad ICU..dila tgk adek dila terlantar..xgerak2..juz dgr mesin je time 2...bengkak sgt2 kepala dye..time 2 dila juz tgk n cm xcye je adek dila yg duk ats katil 2...
Tp xsampai seminggu dye koma,ary ke-4 dye da tinggalkn dila serta keluarga dila..arwah meninggalkan kami sekeluarga pada 9/8/2009(xsilap tarikh nie la)



keratan akhbar sampai sekarang dila still simpan lagi

skrang dila ase sunyi sgt2 duk kat umh..dlu ade arwah leh gaduh2..skarang xde da cm 2...dila xpnah ckp kat arwah yg dila syg sgt kat dye....kehilangan dye bnyak beri kesan kat dila n skluarga..dye yg mnceriakan idup kami sekeluarga...




Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Sunday, 22 May 2011

Cinta


Sesekali ku terkenangkan masa lalu 
Bersama teman yang menganggap dirinya sebagai “teman hidup” ,
mengharungi hidup yg tak pernah kitorg fikirkan 
Tentang makna cinta…Apa itu cinta? 
Ada apa dengan cinta?
Mengapa ada orang yang tak boleh hidup tanpa cinta? 
Apa pentingnya cinta pada kita?
Kini semua itu bermain di fikiran kan??
Penting sangatkah cinta? 
Bila ku lihat temanku bercinta Bermacam ragam yang dapat aku lihat Gembira… 
bila kekasih hati mengucapkan kata rindu Sedih… 
bila insan tersayang sibuk Cemburu… 
bila orang yang dirindui tidak ada depan mata Geram… 
bila si dia tidak pandai memujuk 
Kadang-kadang pelik aku lihat mereka
Ada masa mereka tersenyum gembira 
Ada masa muncung panjang sedepa 
Ada masa mereka bagaikan makan tak kenyang Mandi tak basah, tidur tak lena 
Teman yang bercinta bermacam ragamnya 
Teman yang tak bercinta pun banyak soalnya 
Bagi yang bercinta, “hidup ku sepi tanpa cinta” 
Bagi yang tak bercinta, “tanpa cinta pun aku boleh hiduplah!!” 
Ada kalanya berlaku juga perselisihan faham antara meraka 
Tentang kepentingan cinta kepada meraka 
Yang bercinta dengan pendiriannya 
Yang tak bercinta dengan pandanganya 
Namun, bagi aku Cinta itu bersifat universal Cinta, 
kasih sayang, adalah sesuatu yang harus ada dalam diri semua orang 
Jika tidak ada perasaan sayang dan cinta 
Tak amanlah dunia nie Asyik nak berperang je

Cinta memang penting 
Tapi janganlah disalahgunakan cinta itu
Cinta bukan untuk keseronokan sahaja 
Tapi cinta itu lambang kesetiaan Lambang kejujuran
Lambang kemurniaan
Lambang kesucian 


Cinta..Cinta.. Cinta dan Cinta 
 bukan untuk bersuka ria 
pengorbanan perlukan persefahaman juga harus disertakan dengan keikhlasan
Cinta yang tulus adalah cinta yang diredhai 
Bercinta tiada salahnya Tapi ada hadnya 
Usah melangkaui batas yang ada Hanya kerana cinta yang tak pasti 

Bercinta seadanya Usah berkorban jika cinta itu palsu 
Usah berjanji jika tidak pasti 
Usah bercinta jika tidak setia.
-Hanya perlu seminit untuk menghancurkan seseorang 
Satu jam untuk menyukai seseorang
Satu hari untuk mencintai seseorang 
Tetapi memerlukan seumur hidup untuk melupakan seseorang!!-

Itulah CINTA




Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Hidupku bermula disini

salam..hye sumer...dila lame da xberbelog..so rinduw sgt2 kat kamoo sumer...
dila xde cite yg menarik cm korunk sumer..arinie dila juz nk kongsi2 idup dila ngn korunk sumer...
okey la..malas nk berleter panjang2...
kisah dila lau kire2 la start form 5 la..time 2 dila de kenal sorg budax nie dye form 4,n dila form 5..kire cm adik n kakak la..dye nie bek sgt2..caring ngn dila..kadang2 ase layan dye lbih dri seorang kawan..kiteorang saling berbalas sms..calling2..sweet sgt time..kiteorg time 2 cm pasangan kapel..kat mne dila ade kompen dye jgk de...time lunch dye dtg teman dila..menari poco-poco same2..huhuhu best sgt2..
Tp,mase bhagia 2 juz sekejap jerk dila ase..pejam celik..pejam celik dye da xde kat sisi dila..semuanyer berpunca dri family dila..family dila dpt tw dila slalu berhubung ngn dye...n fmly dila col dye n suh putuskan hubungan ngn dila...suh tinggalkn dila cz alasan dila nk spm..time2 sedeh sgt2..tuhan je yg tw..


Nie la lencana sekolah aku..cumil x???


selepas kejadian malam 2

dila tengok dye..n berharap dpt jupe dye n mitak maaf cz fmly dila...tp sume2 sia-sia je..
dye cube lari dri dila..kiteorg da xjupe2 da..last2 dila dpt tw dy da pindah skolah..dila trus lost contact ngn dye..telefon kne rampas..sume kenangan berakhir cm 2 je..dila dpt tw dye tukar skolah SMKTB..dekat trganu nie jgk la..



Lepas SPM 

kisah dila selepas spm??korunk nk tw??ape ek??okey bru dila ingt....
time 2 mmg cuti panjang buat dila..dila juz duk umah je..nk cri keje xde kenderaan..so duk je kat umah..
ph2 miera kwn dila de la ajak dila keje kat tempat dye la..(keje keda makan je)..okey la..p penat la sket..kol 3pagi bru dpt blik umah...p xsampai sebulan dila keje trus berhenti slepas dapat result spm..

Result???so bad!!p juz sume lulus jela..kemudian dila dpt tawaran PLKN...fuhhh..budax kecik nie kne PLKN jgk ke??haishh..korunk jgn pandang sebelah mata tw...kecik2 budop nie tetap kuat tw..huhuhu..


okey!!PLKN plok dila dpt kat Gambang,kuantan nie je..ala dekat agro resort dalam2 hutan 2 la...pxde la best sgt..korunk tw la cmne kehidupan PLKN kan..teruk..mkanan da la xsedap..mmg xkene ngn mulut dila la..cm2 dila kne..denda,kawat n benda2 yg mengarut 2 sume dila lalui...cm da duk lam tahanan plok lau difikir2 kan....n then ble da bis PLKN dila trus stay kat umah je..form 6 dila trus xpegi2..huhuhu..bukan pe..sumer da exam..bljar pom da jauh..bnyak tertinggal org ckp..last dila wt keputusan berenti cm 2 je...


Nie pintu pagar PLKN dila..(gambar curik dr cik google)

okey!! juz kat sni dlu dila berenti..de mase dila kan smbung lagi kisah hidup dila k...



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Thursday, 19 May 2011

JOM PAKAT TENGOK NUR KASIH THE MOVIE 2011


Assalamualaikum n selamat pagi wat sume blogger2 tercinta..muah2 kat korang sume..hehehhe..
NUR KASIH THE MOVIE...best ke cite nie ek??org ckap best..p dila lom tengok lagi la....

Dari sebuah drama  yg di tonton 19juta penonton bertukar menjadi sebuah filem kisah cinta terulung di Malaysia..wow gempak beb!!..lau drama kat tv da 19juta penonton..lau pawagam dila xtw la bpe juta org p tonton..ntah2 billion kot..aduh...nk tengok la..xde org nk bawak dila p wayang ke???

Sebuah filem yang bakal membuatkan penonton resah dan gelisah dibangku panggung dan bakal menitiskan berjuta air mata penonton tanahair...so dila arap sesape nk tonton 2 sedia tisu bnyak2 ye..hehehehe

NUR KASIH THE MOVIE 2???
weh de lagi ke filem terbaru nur kasih nie???ble ek kuar????

 NANTIKAN TW KEMUNCULAN NUR KASIH THE MOVIE 2..hahahhaah




Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Wednesday, 18 May 2011

Pocodot 2 hape ek??

salam sumer n selamat tengahari...k tengahari nie dila nk cite sal pocodot...
pe pocodot 2 ek??lau nk tw ye nie cm laman sosial fesbuk gak..sign up free..kire free la sume...

k yg ne da bowink men fesbuk 2 leh la try pocodot nie....Pocodot

Nie la rupe Pocodot 2..cumil dri fesbuk kan...

ngah duk berfesbuk td de la sorang kwn nie suh try flixster...hape bnda flixster nie ek???
ngh usha2 gak nie nk tw pe fungsi flixster 2...dye ckp fungsi same cm fesbuk..tol ke???
sape2 tw sal flixster nie kongsi2 la ek....



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

sebab perasaan sume benda jadi x betol

salam dan selamat pagi buat blogger2 sume..hurmm da lme da dila xpost entry baru..n pagi nie dila nk ckp sal perasaan...


okey!..perasaan nie lau ikot kamus dewan dieyla..muka surat 778(lau de jupe la) edisi ke-5 bermaksud sesuatu yang kita sebagai manusia rasa didalam hati ni terhadap sesuatu. Mencintai Tuhan, ibu bapa, malah kekasih juga adalah sebuah perasaan yang automatik hadir dalam diri kita...

sebab perasaan jugak leh wt kite jd xtentu arah..terutama bile hati lelaki n perempuan tertaik 1 sama len..kalu bahagia xpe la kn...p lau yg jenis cinta bertepuk sebelah tangan nie lak cmne ek???nak terus usaha atau tinggalkan semuanya dan cuba cari yang baru walaupun kita tau payah sesangat nak mencari. bukan senangkan, nak jumpa dengan orang yang boleh membuatkan kita jatuh cinta. bukan sekadar suka, tapi betul-betul 'jatuh cinta.' unfortunately, bila dah jumpa tu, cinta cuma bertepuk sebelah tangan, nak diamkan atau nak terus berharap dan berusaha?


haduw susah tol ble msalah melibat hati dan perasaan nie kn...kadang boleh buat org frust menonggeng...p memang ase skit sgt2 ble frust cm 2..


masalah perasaan nie penah berlaku kat dila..mmg sakit woo aty nie..xtw nk ckp cmne..juz mampu mengalir air mata je..

semalam Tuhan je tw betapa sakit n pedih aty nie ble dpt msg dri someOne yg pnah aku knl dlu2..time 2 rase yg de,,marah,benci,meluat,sakit aty,pahit,msam sume ad..kire org kte secukup rase la..walaupom ye msg elok2 ngn dila p cz perasaan ego dila nie buat dye sakit aty ngn kate2 dila..mmg kadang2 kite ase puah aty ble dye pom ase skit cm 2..p lam mse yg same perasaan menyesal pom timbul same..

yela..manusia nie insan yg lemah..kadang xptt kite buat n layan dye kejam cm 2 kn..dye pom de aty n perasaan..dye pom cm manusia biasa jgk...p pe2 pom dila da mitak maaf kat dye..dila nk berdamai..xnk gaduh2 da..wt penat je gaduh2 nie..skrg nie ats dye samada nk maafkn dila ke x..

pesanan dila bg yg xpenah jatuh cinta 2 hope korang jauh2 kan dri jatuh cinta ngn lelaki..jatuh cinta la ngn ALLAH..ibubapa n kawan2..jgn libatkn msalah hati n perasaan ngn laki..ble da kne skali luka dihati xkn sembuh...sungguh dila ckp...lau boleh dila pom xnk de perasaan cm nie.....sebab perasaan idup jd xbetol...

dila tol2 bangga dpt kwn2 cm shahrul a.k.a Bollok Woq nie..time sedih,susah dye slalu dye kat sisi dila..dye nie mmg tol2 sabar la layan prangai dila yg budak2 nie..hehehe..mmg kwan sejati la org ckp..(xleh puji lebih2 nt da perasan susah..hehhehehe)



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Sunday, 15 May 2011

ko marah cute..menggoda lagi..haishhh










Marah nampak cute ke??menggoda??haishh pelik da 2..hahahaha..xpenah jupe lagi org cm nie...




Dye: dila ko nie garang la..tp aku suke..cute je nampak...


aku:cute ko ckp??aku ase ko ptt tmbah lg la power mata ko 2..da rosak la aku ase...


Dye: hahahha...ololo..dila,ni ak ckp jujor nie..ko mmg cute pom...


aku:(da perasan sket)...erkkk...hahhah..aku tabik la kat ko cz da berckp jujor ngn aku..wakakakaka


Dye: hahhaha...well..idop skali je...x mati un lau jujor...


aku: hahhaha..terbaek..(xtw nk kte pe)


Dye: err..ko ni marah ke hape sbenarnyer???


aku: hahahha...aku xtw da marah 2 cmne sbnarnyer...(kepala nie da serabut duk mikir ke my lappy)


Dye: hahahah...kasihan..mesti tgh monyok an??pastu mata jeling2..hahahahah


aku:hahhaha..sy mampu tersenyum je...(mmg nk cri nahas la mamat nie)


Dye: hahahha..ko lawa bila senyum taw??tp aku ske tgk muka ko marah..cube ko marah jap..kah3


aku:(kurang asam jawatol la mamat nie..ade ke patt suke tgk aku marah??) haishh..ko nie mmg nak cri saket je kan...


Dye:hak3...aku senyum pai kebas mulot da nie...adoi..sbenarnye,ko nampak mgoda time
marah..agagaga


aku: (taik hanjing tol orag cm nie..haishh..sj je nk wt aku marah..)bek ko p spital cepat2..mata ko 2 da teruk la ak ase...hahha


Dye: xrosak la...lepasxcident ak da tuka da spek 2..siap wt check up ag....


aku:hahhahah..


Dye: da la 2 ketawa...kang org cop ko gila nt...


aku: ko 2 giler!!!!!!!


Dye:hahhaha..bia la..at least ada gak org gila syg ko


aku:hahhaha..ko nie xpnh berubah la..de je prangai pelik ko 2...


Dye:...welll.:p






pe punyer orag la cm nie..de ke patt ckp aku cm 2..haishhh..xphm tol la aku ase...1st jupe org prangai pelik cm nie....



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Monday, 9 May 2011

sob..sob..my lappy sudah nazak..

Sedih bile tengok my lappy ble kesakitan cm 2...
time2 cmnie la nk wt hal..
nk patah c2 la..patah cni la...
haduuuuwww...xleh nk on9 lame2 da skrg nie...

sob..sob...sedih tol ase...


waaaaaaaaaaaaaaaaaaa..cm da org ilang akal da ase tanpa my lappy...
my lappy da bnyak bersa kat dila.....frustttttttttt nyer....
nk my lappy blik...xmo tgk dye sakit....sob..sob...
adeh..melebey2 lak nie...sob..sob...hukkkkk.....



My Lappy yg tersayang



terukkan patah cmnie...sedih sesangat!!!

harap2 my lappy pulih sedia kali.....



Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Sunday, 8 May 2011

laki tahu merajuk jugak ke???


Lelaki merajuk??kompen nakal giler kn muke dye..hehehehe..
laki nie lau nk tw egonyer tinggi melangit...xnk mengaku diri 2 lemah..sory kat laki lua sana yekk..bukan sje nk kte la..p mmg da kenyataan cm 2..

si perempuan: u merajuk ngn i ek??ckp tol2 u..
si laki: eh mne de la..u ingt i cm buak kecik ke nak merajuk2 nie..eh tolong la sket..

hahahaha tengok!!..bese laki selalu cm 2 lajawapan dye ble xnk mengaku..padahal lam hati..(ko ingt ako sorang je ley merajuk??aku pom boleh la...)

Nie dye tanda2 laki ble da merajuk 

1. Diam Seribu Bahasa>>>>Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

2. Asyik Buat Tak Tahu>>>>Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

3. Menolak Untuk Makan Bersama>>>>Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi" (walhal perut lapar... nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan... )


4. Masam Muka>>>>Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

5. Baca Surat Khabar>>>>Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.(nie lau laki yg mmg membace la)

6. Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam>>>>Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!(mcm la mlm2 de cite best..wt bil elektrik melambung jek)

7. Keluar Rumah Tanpa Beritahu>>>>Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!(eleyh..ingt wt cm 2 ley wt skit aty pompuan ke??..xheran la..huhuhu)

8. Matikan Telefon Bimbit>>>>Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong la,henfon wt hal la..eleyh iingt kite percaye ke ckp ye 2... tp Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

9. Hisap rokok>>>>Macam tak pernah dapat rokok setahun...(bg yg isap rokok la...p yg xisap rokok pom buat2 nk isap rokok..nie yg dila pntang skli...isap rokok 2 knon macho sgt ke???membazir duet jela..bek simpan de pekdohnyer jgk..)
olololo..hahahha..buruk tol muka laki bile merajuk kan..

yarkkk..burung pom nk merajuk jgk ke??


Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Saturday, 7 May 2011

Antara Hati dan Dia


(perbualan antara Hati dengan insan terpilih a.k.a Dia)
 
Hati: Nah, ambil la benda ni.

Dia : Apa ni?

Hati :Ini adalah hati. Hati aku.

Dia: Hati kau? Hmm.. kenapa kau sudi kasi kat aku?

Hati: Sebab kau dah jadik sebahagian dari aku.
        Kau lebih dari seorang kawan.

Dia: Terima kasih.... ianya bererti. Aku terlalu
        menghargainya.
 

Hati: Oh ye ke... tapi maaf.

Dia:Untuk apa?

Hati:Sebab, hati tu aku tak beri sepenuhnya. Cuma sebahagian saja...

Dia: Maksud kau?

Hati: Aku pernah beri hati aku kat orang lain juga.
          Dan aku tak pernah beri kesemuanya. Aku takut aku tiada hati untuk diri aku sendiri. 
          Mungkin aku takut, hati itu tidak akan dijaga dengan sebaik-baiknya. Ianya bukan seperti
          barangan lain seperti duit, permata dan sebagainya. Hati ini penuh mistik, ada
          keajaiban yang tersendiri.

Dia: Mistik? Kelakar bunyinya...

Hati: Mungkin kelakar. Tapi itu realitinya. Ia juga berubah mengikut rentak hidup engkau.
         Rentak perasaan orang yang aku beri. 
        Jika dia betul-betul ikhlas, hati ini akan indah dan   bersinar.
         (lalu hati menunduk dengan perasaan sedih)


Hati: Tapi, jika dia mempersia-siakannya, hati ini akan malap.
         Mungkin akan terus mati untuknya.  
         Ianya bukan satu benda yang percuma. 
         Hati ini diberi hanya kepada insan yang terpilih sahaja. Insan yang  istimewa.
         Dan kau adalah salah seorang daripada mereka, kerana naluri aku terlalu percayakan kau. 






Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)

Monday, 2 May 2011

Kawan baru "PSM"


Gudmorning sumer.....
arinie dila nk cite la sal pg td...pg td dila da satar da bljar moto smula..da sekian lame tgl kn...kire2 da 10bulan xp bljar moto....10bulan 2 bkn nyer 10 ary 0r 10 jam...hehhehehe...kekok giler toime bawak td..debor pom ade jgjk..adoii..tahan jela malu..huhuhuuh...

dila p sana lam kul 8 lebih la..sampai2 ley la bwk lam kul 9 moto 2....first skali mmg kacip giler xdop knl sape2...wt muka bodo je..org senyum,kite pom senyum jgk...hehehhehe...p alhamdulillah sangkut jgk sorg kawan bru...xtw la dye nie kakak ke or same umr ngn aku...
dye nie plajar akhir kat umt..bek la jgk orgnyer....truthly dila ckp...dila p mne2 pom kompen kn dpt kawan..nie bkn takbur tw..juz nk gtw je......
p senang tw de kwn kat tempat kite bljar ke,mne2 ke...

haaa...nk tw x??nt ngh2 syok duk tgk org bwak moto nie..de la sorg pompuan nie..ntah cmne la ye bwk moto sampai meloncat benteng..ye xdapat da kawal...serun giler tgk..yg cikgu kat psm nie laung la suh dye lepas moto..p mslahnyer dye pom da panik n lagi la ye pulas minyak 2..last2 ye lepas n gedebuk jatuh..abis berdarah kat jari..aduhh..skit tol tgk...

alhamdulillah pompuan 2 xde la cedere truk sgt...hehehehe..sebenarnyer dila pom de terlanggar moto sorg mamat nie..mujur dpt kawal..lau xpat kawal xtw la cmne jdnyer kat dila nt..hehehehe..mujur mamat 2 bek..xde nk marah2...bis2 senyum je kat dila..hohohohohohoho.....

 ary nie dila cume nk cite sal moto td je..hehhehehe...



JOM BLAJAR MEMANDU


Thanks For Reading My Entry


Jumm LIKE :)